Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
26.1.2023 16:43
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković sastao se sa šefom delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 26.januara 2023. godine sa šefom delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom. Sastanku je prisustvovao i zamjenik ministra vanjskih poslova mr.sc. Josip Brkić.

Sagovornici su se složili sa konstatacijom da je sada nakon formiranje Vijeća ministara BiH data velika šansa novom sazivu za  napredak i nastavak puta BiH prema europskim integracijama.

Ambasador Sattler istakao je snažnu volju delegacije EU u BiH da asistira  BiH na putu prema EU sa željom da napredak bude što skorije vidljiv.

Asistencija je nešto što itekako trebamo, naveo je ministar Konaković, te dodao da u novostvorenom dobrom političkom ambijentu  svoj rad  i angažman želi upotrijebiti za napredak građana i države BiH.

Zamjenik Brkić rekao je da politička situacija pokazuje dobru volju i daje šansu za nastavak saradnje dijalogom te da treba ići  na sljedeći nivo prema europskim integracijama, na način da se uređuju horizontalne strukture u BiH koje su osnova za napredak.

Sagovornici su se složili da kroz segmente ekonomije, socijalnih, energetskih i kulturnih  potencijala treba ići ka zajedničkim ciljevima.