Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
19.7.2022 16:06
Održana šesta sjednica Komisije za saradnju sa NATO-om

Šesta sjednica Komisije za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine održana je u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, 19. jula 2022. godine. Na dnevnom redu sjednice bilo je usvajanje prijedloga Programa reformi BiH za 2022. godinu, nakon održanih eKonsultacija.

Nakon što je jednoglasno usvojen na petoj sjednici Komisije, na prvi nacrt Programa reformi BiH 2022 dobijena su mišljenja nadležnih institucija BiH, te je u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa, postavljen na web platformu eKonsultacije. Period javnih konsultacija završen je 16. jula 2022. godine, a poziv za učestvovanje u online konsultacijama upućen je i zainteresovanoj javnosti - stručnjacima iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnicima nevladinih organizacija i medija.

Slijedom navedenog, Komisija za saradnju sa NATO-om BiH usvojila je konačan prijedlog dokumenta, koji će, uz svu potrebnu dokumentaciju, uputiti Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje

Na sjednici je, između ostalog, razmatran i prijedlog Izvještaja o radu Komisije za period 01.07.2021.-30.06.2022. godine, kao i druga tekuća pitanja.