Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
8.4.2022 13:20
Ministrica Turković se sastala sa Hamdijom Fejzićem i Munirom Subašić

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković sastala se jučer, 7. aprila 2022. godine, u Sarajevu sa Hamdijom Fejzićem, predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici i Munirom Subašić, predsjednicom Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa".

Razgovaralo se, između ostalog, i o pripremama za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će, kako je istakla ministrica Turković, u punom kapacitetu sarađivati sa Organizacionim odborom.

Također, ministrica je još jednom odala priznanje i podršku predsjednici Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" Muniri Subašić na dosadašnjem radu na očuvanju sjećanja na žrtve genocida, ne samo u BiH nego i širom svijeta.

U toku razgovora, Fejzić koji je zamjenik načelnika opštine Srebrenica govorio je o trenutnoj situaciji u Srebrenici, izazovima sa kojima se suočavaju povratnici i Organizacioni odbor te o nastojanjima ove lokalne zajednice da kroz projekte ekonomskog razvoja i obnove infrastrukture u ovom gradu stvori što bolje uslove za život svih stanovnika.

U ime Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula godišnjice genocida uručena je Plaketa Ministarstvu vanjskih poslova za podršku u obilježavanju 26. godišnjice genocida.