Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
17.8.2023 13:16
Ministar Elmedin Konaković sastao se sa izvršnim direktorom Fonda za Zapadni Balkan (WBF) Gjergji Murrom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 17. avgusta 2023. godine sa izvršnim direktorom Fonda za Zapadni Balkan (WBF) Gjergji Murrom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima, projektima i finansiranju Fonda koji je osnovan 2015. godine s ciljem podsticanja saradnje članica WBF Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova*, Sjeverne Makedonije, Crna Gore i Srbije kroz zajedničke projekte organizacija i institucija u regiji.

Ministar Konaković je tom prilikom naglasio važnost regionalne saradnje i WBF koji ima višestruk značaj s obzirom da se kroz realizaciju zajedničkih projekata povezuju ljudi i jača civilno društvo u regiji te dobrosusjedski odnosi kao najbolji primjer evropskih vrijednosti. Izrazio je uvjerenje da će Bosna i Hercegovina, koja iduće godine predsjedava Fondom, doprinijeti saradnji i zajedničkom napretku realizacijom regionalnih projekata iz različitih oblasti. 

Sagovornici su se složili da je jačanje i unapređenje regionalne saradnje ohrabrenje za postizanje dugoročne stabilnosti i napretka u regiji, kao i za ubrzanje puta prema EU.