Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
14.8.2023 12:34
Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se sa delegacijom Društva Crvenog križa/krsta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 14. avgusta 2023. godine sa generalnim sekretarom Društva Crvenog križa/krsta BiH Namikom Hodžićem, saradnicom za međunarodnu saradnju Žaklinom Ninković i sekretarom Crvenog križa/krsta općine Novo Sarajevo Asadom Kučevićem.

Na sastanku je razgovarano o ulozi, značaju i aktivnostima Društva Crvenog križa/krsta BiH. Članovi delegacije DCK upoznali su ministra Konakovića sa zakonskim okvirom koji uređuje pravni položaj, strukturu i nadležnosti Društva te naglasili kako trebaju veću podršku institucija BiH za svoj rad i aktivnosti, prije svega kada je riječ o finansiranju.

Izražena je nada da će do podrške i pomoći institucija na državnom nivou doći kada je riječ i o projektima obnove zgrada koje su u vlasništvu Društva Crvenog križa/krsta BiH kao i rješavanju imovinsko-pravnih sporova u Republici Hrvatskoj, s naglaskom na uknjižbu imovine Društva Crvenog križa/krsta BiH i Crvenog križa općine Novo Sarajevo u Lozicama kod Dubrovnika.