Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.6.2023 11:16
Ambasada BiH u Ammanu organizuje „Dane kulture BiH“ i „Dane BiH filma“

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Ammanu organizuju se  prvi „Dani kulture BiH“ koji će biti održani u Ammanu, Jerusalemu, Ramallahu i Bethlehemu. U programu je održavanje  nekoliko koncerata pod nazivom „Noć sevdaha“ bosanskohercegovačke umjetnice Amire Medunjanin u pratnji harmonikaša Antonia Vrbičkog i „Dani BiH filma“ prikazivanjem filmova „Sin“ Ines Tanović i „Pun mjesec“ Nermina Hamzagića.

Prva manifestacija u okviru „Dana kulture BiH“ bio je  koncert „Noć sevdaha“ održan 20.maja 2023. godine u Jeruzalemu u palestinskom kulturnom centru Yabous a narednih dana će biti prikazani i filmovi. Planirani su koncerti i projekcije u Ramallahu i Bethlehemu.

Prvi „Dani kulture BiH“ u Hašemitskoj kraljevini Jordan započeli su koncertom Amire Medunjanin 21.maja 2023. godine u najvećem i najpoznatijem kulturnom centru u Ammanu Al.Hussein Cultural Centre, a biće nastavljeni „Danima BiH filma“ i  prikazivanjem filmova.

Nakon koncerata i projekcija u Jeruzalemu i Ammanu aktivnosti se nastavljaju organizovanjem „Dana BiH  filma“ krajem juna u Rammalahu i krajem jula u Ammanu.

Organizaciju i promociju „Dana kulture BiH“ i „Dana BiH filma“ pomažu istaknuti kulturni radnici, menadžeri i diplomate iz regiona.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.