Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.10.2022 14:43
Ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić učestvovao na promociji knjige bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić bio je jedan od promotora knjige “Život na stiku”, poznatog bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića. Promocija knjige je održana u Beču 9. oktobra 2022. godine, uz podršku Ambasade BiH u Beču. Uz ambasadora Kozarića, o knjizi je govorio i filmski kritičar Duško Dimitrovski.

Promotori su istakli da knjiga „Život na stiku” daje presjek višedecenijske novinarske prakse prisutne u emisijama iz kulture koje je autor Dževdet Tuzlić radio na radiju i televiziji, te njegova pisanja u tiskanim medijima, kao i u emisijama „Treća dimenzija“ Drugog programa Radio Sarajeva, na kanalima FTV i BHT1, te dnevniku i reviji “Nezavisne novine”, BBC London, WDR Köln i Deutsche Welle iz Bona.

Knjiga objedinjuje dio opusa sadržanog u susretima s nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene. Knjiga je potkrijepljena isječcima iz novina i materijalima drugih novinarskih formi koje je ovaj svestrani novinar upražnjavao bavljenjem novinarstvom, te predstavlja svjedočenje o kulturnoj i umjetničkoj baštini Bosne i Hercegovine.

Autor knjige Dževdet Tuzlić je istakao da je ova knjiga zbirka dokumenata o ljudima koji su činili kulturnu scenu u Bosni i Hercegovini i regiji.

Promociji je prisustvovalo oko 50 građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine. U glazbenom programu nastupila je renomirana violinistica iz Vareša Andrea Nikolić.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.