Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
8.7.2019 13:03
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Savezne Republike Brazil u BiH Manoela Gomesa Pereira

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić je primio u oproštajnu posjetu 23. jula 2019. godine ambasadora Savezne Republike Brazil u BiH Manoela Gomesa Pereira.
Zamjenik ministra Brkić i ambasador Gomes Pereira su tom prilikom razgovarali o aktuelnim bilateralnim odnosima dvije zemlje i o procesu formiranja vlasti u BiH nakon Opštih izbora održanih u oktobru prošle godine.
U nastavku razgovora je još jednom potvrđeno da su odnosi Bosne i Hercegovine i Brazila prijateljski i bez otvorenih pitanja, te je još jednom ponovljen značaj okončanja procedure u vezi s potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje političkih konsultacija kao i Memoranduma o međusobnoj saradnji u oblasti diplomatske obuke između Ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila.
Zamjenik ministra Brkić je, zahvalivši se na dosadašnjoj saradnji, ambasadoru Gomesu Pereiri poželio upjeh u daljnjem radu.