Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
18.10.2020 20:40
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković razgovarala sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Države Katar dr. Khalidom bin Mohamedom Al Attiyahom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković, u Dohi je, 18. oktobra 2020 godine, razgovarala sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Države Katar dr. Khalidom bin Mohamedom Al Attiyahom.

Državni ministri su iskazali opredjeljenje za nastavak saradnje koja će biti u interesu obje države, a na sastanku je dogovorena uzajamna posjeta delegacija.

Ministrica Turković i ministar Al Attiyah su se usaglasili da su Bosna i Hercegovina i Katar zainteresovani za saradnju u mnogim oblastima, te da je potrebno otkloniti sve prepreke kako bi došlo do unapređenja odnosa i saradnje.

Tokom radne posjete Kataru, ministrica Turković se sastala i sa državnim ministrom vanjskih poslova pri Ministarstvu vanjskih poslova Soltanom bin Saadom Al-Muraikhijem.