Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
9.7.2020 22:28
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković prisustvovala multimedijalnom koncertu Sarajevske filharmonije posvećen 25. godišnjici genocida u Srebrenici

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković prisustvovala je 09. jula 2020. godine multimedijalnom koncertu Sarajevske filharmonije povodom 25 godina od genocida u Srebrenici. Koncert je upriličen na otvorenoj sceni amfiteatra Memorijalnog centra Kovači u općini Stari Grad u Sarajevu.

Tom prilikom, premijerno je izvedena simfonijska poema "Fatima", u izvedbi solistice Ademe Pljevljak Krehić. Poema "Fatima" posvećena je najmlađoj žrtvi Srebrenice, djevojčici koja se rodila u noći kad je i ubijena, a ime je dobila nakon što su je identifikovali 2012. godine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović bio je visoki pokrovitelj održanog koncerta.

Među prisutnima su bile i brojne poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života, a svi prisutni su na dostojanstven način odali počast svim stradalim u genocidu u Srebrenici.