Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
7.7.2020 14:51
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković boravi u Srebrenici

Ministrica vanjskih poslova dr Bisera Turković sastala se 7. jula 2020. godine sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem i zamjenikom načelnika općine Srebrenica i predsjednikom Organizacijskog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici Hamdijom Fejzićem.

Tom prilikom razgovarano je o pripremama i organizaciji obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.  Istaknuto je da će sve aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida 11. jula biti obilježene u skladu sa situacijom i epidemiološkim prilikama.

Ministrica Turković je iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić upoznao je ministricu Turković sa aktivnostima i planovima Memorijalnog centra te proširenju infrastrukture, s naglaskom na biblioteku i arhiv.

Na sastanku se razgovaralo i o podršci stranih organizacija radu Memorijalnog centra Srebrenica –  Potočari te finaliziranju aktivnosti u vezi sa započetim projektima.