Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
16.1.2020 17:23
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković odlikovana posebnim ordenom Države Katar "Al Wajba"

Zamjenicu predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Biseru Turković, kao donedavnu ambasadoricu BiH u Državi Katar u oproštajnu posjetu primio je Njegovo Visočanstvo katarski emir šeih Tamim bin Hamad Al Thani,

Tom prilikom katarski emir Al Thani uručio je ministrici Turković orden „Al Wajba“ za izuzetan diplomatski doprinos u jačanju  bilateralnih odnosa u svim oblastima  između dvije zemlje u  toku njezinog mandata kao ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost i uvažavanje NJ.V. katarskom emiru i državnim zvaničnicima na podršci i saradnji što je uveliko doprinijelo uspjesima u njenim aktivnostima u Državi Katar.

Katarski emir je poželio ministrici Turković uspjeh u budućem radu kao i u  nastavku rada na izgradnji prijateljskih i prosperitetnih odnosa između BiH i Katara.

Ceremonija prijema održana je 14. januara 2020. godine te odlično popraćena u svim medijima u Državi Katar.