Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.2.2019 13:57
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana del Vechia

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 7. februara 2019. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana del Vechia.

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosima BiH i Republike Hrvatske te evropskim i evroatlantskim integracijama naše zemlje.

Zamjenik ministra Brkić zahvalio se hrvatskom ambasadoru za doprinos razvoju i unapređenju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Naglasio je kako je njegov diplomatski mandat u našoj zemlji bio vrlo uspješan, te kako su u tom razdoblju u Bosni i Hercegovini otvorena dva konzulata Republike Hrvatske.

Tokom susreta zamjenik Brkić izrazio je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska pruža BiH na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Posebno je istakao da na tom putu BiH nema stabilnijeg, pouzdanijeg i iskrenijeg prijatelja od Republike Hrvatske.

Na kraju razgovora zamjenik Brkić poželio je veleposlaniku del Vechiu ličnu sreću i uspjeh u daljem radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.