Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
31.1.2019 9:04
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana del Vechia

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 30. januara 2019. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana del Vechia.

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj situaciji u BiH, bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, evropskim integracijama i regionalnoj saradnji.

Istaknut je značaj procesa proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan jer taj proces predstavlja strateško ulaganje u mir, demokratiju, prosperitet, sigurnost i stabilnost u Evropi.

U tom smislu ministar Crnadak je naglasio važnost podrške Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu kao članica EU i susjed s kojim BiH ima najdužu granicu.

Na kraju razgovora ministar Crnadak se zahvalio hrvatskom ambasadoru na uspješnoj saradnji tokom njegovog mandata. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.