Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.12.2018 10:31
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije Aleksandra Đorđevića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 3. decembra 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora Republike Srbije Aleksandra Đorđevića. Ministar Crnadak je poželio dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, istakavši je da su odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski.

Ambasador Đorđević se zahvalio ministru Crnatku na dobrodošlici, te izrazio očekivanje za nastavkom saradnje između BiH i Srbije i u narednom periodu.

Ministar Crnadak i ambasador Đorđević su zajednički konstatovali da je u narednom periodu potrebno raditi na jačanju saradnje u svim oblastima za koje postoji obostrani interes. Sagovornici su također istakli opredijeljenost Srbije i BiH za jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.