Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.11.2018 14:53
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa generalnim sekretarom Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Thomasom Gremingerom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 8. novembra 2018. godine u Beču sa generalnim sekretarom Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Thomasom Gremingerom.

Glavne teme razgovora bile su Opšti izbori održani 7. oktobra 2018. godine u Bosni i Hercegovini te aktuelna situacija u BiH i regionu.

Tokom razgovora ministar Crnadak je naglasio da će konačan izvještaj Izborne posmatračke misije (ODIHR) imati ogroman značaj za dalji demokratski razvoj u BiH i za osiguravanje poštenih izbora u narednom periodu kroz usvajanje novog Izbornog zakona BiH. Ministar Crnadak je podsjetio na preliminarnu izjavu Izborne posmatračke misije Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju od 8. oktobra 2018. godine, u kojoj je ukazano na činjenicu da su u izbornom procesu uočeni pravni i sistemski nedostaci, pristrasno izvještavanje medija, kao i neprimjerene aktivnosti kojima se uticalo na birače.

Na kraju razgovora, ministar Crnadak je potvrdio da će delegacija Ministarstva vanjskih poslova BiH učestvovati na godišnjoj ministarskoj konferenciji OSCE-a, koja će se održati 6. i 7. decembra 2018. godine u Milanu, u okviru predsjedavanja Italije OSCE-om.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.