Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
27.8.2018 13:38
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se u Jerusalemu sa predsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Države Izrael Benjaminom Netanyahuom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak boravi u službenoj posjeti Državi Izrael, na poziv predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Države Izrael Benjamina Netanyahua.

Službena posjeta ministra Crnatka Državi Izrael potvrda je dobre dosadašnje saradnje BiH i Izraela, kao i želje obje strane za nastavkom iste u budućnosti.

Tokom razgovora, premijer Netanyahu upoznao je ministra Crnatka sa najznačajnijim dostignućima Izraela u oblasti poljoprivrede, cyber sigurnosti, zdravstva, informacionih tehnologija, te je uputio poziv za unapređenje saradnje u navedenim oblastima, odnosno za priključivanje BiH savremenim razvojnim tokovima, u kojima Izrael ima sve zapaženiju ulogu.

Ministar Crnadak i premijer Netanyahu su tokom sastanka razgovarali i o sigurnosnim pitanjima, borbi protiv terorizma i ISIL-a, te pitanju stranih boraca.

Ministar Crnadak i premijer Netanyahu su zajednički konstatirali da slučaj Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, na koje je bilo značajnih primjedbi od strane Ministarstva vanjskih poslova Izraela, neće pokvariti odličan odnos sa Izraelom i izrazili spremnost da se u narednom periodu nastavi sa jačanjem dijaloga i saradnje Izraela sa Republikom Srpskom i BiH.

Na kraju posjete, ministar Crnadak je premijeru Netanyahuu uručio knjigu nobelovca Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, na engleskom jeziku.

Ministar Crnadak će 29. augusta 2018. godine, kao član delegacije Predsjedništva BiH, boraviti u službenoj posjeti Državi Palestini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.