Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
11.7.2018 16:16
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Petrom Ivancovom u Banjaluci

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 11. jula 2018. godine sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovom.

Ministar Crnadak i ambasador Ivancov su tokom radnog ručka u Banjaluci razgovarali o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i  Ruske Federacije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Ministar Crnadak se zahvalio na odluci Ruske Federacije da ukine zabranu uvoza jabuka iz Bosne i Hercegovine, jer će nove izvozne aktivnosti u ovoj oblasti imati značajne efekte za privredu i u Republici Srpskoj, i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na kraju razgovora, ministar Crnadak uputio je čestitku ambasadoru Ivancovu na izvanrednoj organizaciji Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Ruskoj Federaciji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.