Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.5.2018 19:30
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike u BiH Martina Kaču

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 15. svibnja 2018. godine u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Martina Kaču.

Zamjenik ministra Brkić je izrazio dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, veleposlaniku Kači i poželio uspjeh u radu tijekom diplomatske misije. Iskazao je zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i kontinuiranom potporom Slovačke europskim i euroatlantskim integracijama BiH. Budući da zamjenik ministra Brkić obnaša i funkciju predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, a Veleposlanstvo Slovačke u Sarajevu je kontakt veleposlanstvo NATO-a za BiH, sugovornici su razgovarali o aktivnostima BiH na ispunjenju uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP). Zamjenik ministra Brkić je zahvalio za kontinuiranu prijateljsku potporu Slovačke euroatlantskim integracijama BiH i izrazio uvjerenje da će uskoro sve članice Alijanse prepoznati značaj koji za sigurnost ima približavanje BiH i regije NATO-u. Zahvalio na pozivu za sudjelovanje na Forumu GLOBSEC 2018, koji će se od 17. do 19. maja održati u Bratislavi i izrazio zadovoljstvo što će ponovno sudjelovati u radu ovog značajnog sigurnosnog foruma.

Veleposlanik Martin Kačo je istaknuo da građane Slovačke i BiH vežu tradicionalno duge i prijateljske veze, te istaknuo uvjerenje u zajedničku europsku budućnost dviju zemalja. Naglasio je da je Slovačka u skupini zemalja koje smatraju da bi trebalo liberalizirati uvjete iz Tallinna za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) za BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.