Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.4.2018 14:06
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao na „Kreativnom forumu Ljubljana“

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je 12. aprila 2018. godine učestvovao na „Kreativnom forumu Ljubljana“, koji je organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Unije za Mediteran održan u Ljubljani 11.-12. aprila.

Ministar Crnadak je bio jedan od učesnika panela na visokom nivou posvećenom regionalnoj saradnji kojemu su domaćini bili zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Republike Slovenije Karl Erjavec i generalni sekretar a.i. Unije za Mediteran Jorge Borrego, a učestovao je i evropski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics i drugi visoki predstavnici EU, međunarodnih institucija i zemalja regiona.

Ministar Crnadak je u svom obraćanju naglasio da su potrebne nove, inovativne ideje za rješavanje problema današnjice i da je zbog toga neophodno da u prvom planu budu mladi ljudi i njihovo zapošljavanje. Što brži protok informacija, razmjena dobrih praksi, saradnja, nove ideje i nova kreativna održiva rješenja su potrebe današnjice, kojima najviše mogu doprinijeti nove generacije.

Ministar Crnadak je istaknuo da interkulturalni dijalog u regionu Zapadnog Balkana i Mediterana mora biti ojačan, a tolerancija unaprijeđena. Na taj način moći ćemo stvoriti prostor za pozitivno okruženje, omogućiti privredni rast na području Mediterana i stvoriti više mogućnosti za zapošljavanje, posebno za mlade.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.