Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.3.2018 16:35
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulsalama Hareba Obaida Alromaithija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 13. marta 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Podgorici Abdulsalama Hareba Obaida Alromaithija.

Ministar Crnadak je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Alromaithiju u Bosnu i Hercegovinu, poželio mu uspješnu diplomatsku misiju i izrazio nadu da će u narednom periodu odnosi dviju zemalja biti dodatno unaprijeđeni. Ocijenio je da bi konkretni koraci u tom smjeru bili veća razmjena posjeta između dvije zemlje na visokom nivou i jače investicije iz UAE u BiH. Pri tome su kao glavne oblasti koje su interesantne investitorima iz UAE navedene energetika i poljoprivreda, za čiji razvitak BiH ima velike potencijale. Ministar Crnadak je informirao ambasadora da su evropske integracije vanjskopolitički prioritet BiH, te da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobih odnosa sa susjedima i u regiji.

Ambasador Alromaithi je zahvalio na dobrodošlici, iskazao želju svoje zemlje da ulaže u konkretne projekte u BiH, te informirao da će privrednici i zvaničnici UAE-a učestvovati na  predstojećem Sarajevo Business Forumu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.