Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.3.2018 12:50
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem

Prije početka trilateralnog sastanka Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske, koji se danas, 06. marta 2018. godine, održava u Mostaru, održan je neformalni susret ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministar Crnadak i ministar Dačić razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Republike Srbije, kao i o odnosima u regionu. Ministar Dačić potvrdio je dolazak na ministarski sastanak WB6, koji će se održati 16. marta 2018. godine u Sarajevu.

Ministri su razgovarali i o budućoj saradnji BiH i Republike Srbije u okviru procesa evropskih integracija, s obzirom da je potpisan Sporazum o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je osnov za jaču institucionalnu saradnju u ovoj oblasti.

Na kraju razgovora, ministri su zajednički konstatovali da trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske ima veliki značaj u smislu doprinosa trajnoj stabilizaciji regiona i rješavanju otvorenih pitanja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.