Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
29.12.2017 15:35
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 29. decembra 2017. godine, na radnom ručku u Istočnom Sarajevu, sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimirom Vukićevićem.

Tokom sastanka je razgovarano o protekloj 2017. godini i o glavnim aktivnostima u okviru bilateralne saradnje Srbije i BiH. Ministar Crnadak i ambasador Vukićević su zajednički konstatovali da su odnosi Srbije i BiH u protekloj godini bili vrlo sadržajni i da su napravljeni brojni pomaci u okviru bilateralnih odnosa, te da su i Srbija i BiH trajno opredijeljene za dalji razvoj što boljih odnosa i stabilnosti u regionu.

Ministar Igor Crnadak i ambasador Stanimir Vukićević su izrazili očekivanje da će saradnja između Srbije i BiH u narednoj godini biti isto tako intenzivna kao i u prethodnoj. Na sastanku je dogovoreno da prvi sporazum između Srbije i BiH u 2018. godini treba da bude potpisan već u januaru. Radi se o Sporazmu o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.