Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
21.12.2017 17:43
Ministar Crnadak zahvalio članovima diplomatskog zbora u BiH za uspješnu suradnju ostvarenu tijekom 2017. godine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bio je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg prijema za članove diplomatskog zbora u BiH koji je 21. prosinca 2017. godine upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

U prigodnom obraćanju zvanicama ministar Crnadak se u svoje ime i u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zahvalio članovima diplomatskog zbora u BiH za uspješnu suradnju ostvarenu tijekom 2017. godine. Ministar je podsjetio na rezultate vanjske politike BiH postignute tijekom ove godine, zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i državama iz kojih dolaze na podršci BiH u europskom integracijskom procesu, te izrazio spremnost za unapređenje odnosa i u narednom periodu.

Ministar Crnadak se osvrnuo na najvažnije aktivnosti i izazove sa kojima se Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine susretalo u protekloj godini. Posebno je istaknuo značaj aktivnosti na planu europskih integracija BiH, regionalne suradnje, ekonomske diplomacije i unapređenja imidža BiH u međunarodnim okvirima.

Na kraju svog obraćanja ministar Crnadak je svim zvanicama zaželio sretne predstojeće praznike, te uspješnu 2018. godinu.

Doajen diplomatskog zbora u BiH apostolski nuncij Luigi Pezzuto je pozdravio suradnju između Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i diplomatskog zbora u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će se ta suradnja produbljivati u budućnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.