Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.9.2017 12:07
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolu Minasija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je 7. septembra 2017. godine primio ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicolu Minasija.

Ministar Crnadak je tokom razgovora sa ambasadorom Minasijem naglasio da su bilateralni odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, te da Bosna i Hercegovina i Republika Italija imaju razvijenu ekonomsku saradnju.

Ministar Crnadak i ambasador Minasi su istaknuli značaj regionalne saradnje, te su naglasili potrebu za povećanjem kontakata između institucija i privrednih subjekata dvije zemlje. Tokom razgovora, ambasador Minasi je izrazio podršku Bosni i Hercegovini na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji te je u tom kontekstu pozdravio prihvatanje Ugovora o Transportnoj zajednici od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ministar Crnadak i ambasador Minasi su također razgovarali o sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana (WB6) koji će se održati u Trebinju, a jedna od tema sastanka će biti dalji koraci koji se tiču implementacije zaključaka Samita u Trstu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.