Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.9.2017 17:02
Održana deseta sjednica Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine

Deseta sjednica Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, pod predsjedanjem predsjedavajućeg Komisije za NATO integracijski proces BiH Josipa Brkića, zamjenika ministra vanjskih poslova BiH, održana je 07. septembra 2017. godine.

Predsjedavajući Komisije Brkić upoznao je prisutne o aktivnostima u okviru NATO integracijskog procesa u proteklom periodu kao i o ostvarenim intenzivnim kontaktima sa predstavnicima diplomatskog kora zemalja članica NATO-a. Brkić je istaknuo da je iskazan interes zemalja članica NATO-a za proces ispunjavanja Talinskih kriterijima kao uslov za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP) za BiH. Zaključeno je da BiH ohrabrena da nastavi proces knjiženja perspektivne vojne imovine BiH kako bi došlo do aktiviranja MAP-a.

Tokom sjednice razmatrane su obaveze u vezi Procjene individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP)  BiH 2017 – 2019. te je verifikovan predloženi dokument uz obavezu da se u najkraćem roku isti dostavi Generalnom štabu NATO-a u Brisel. Razgovarano je i o mogućnostima i načinima intenzivnije promocije prednosti NATO integracijskog procesa za BiH bosanskohercegovačkoj javnosti.

Sjednici su prisustvovali članovi Komisije iz bh. institucija uključenih u NATO integracijski proces, te predstavnici NATO štaba u Sarajevu.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.