Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
5.7.2017 12:39
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Jana Pšenicu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 5. jula 2017. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Jana Pšenicu.

Ministar Crnadak i ambasador Pšenica su naglasili da je bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Slovačke Republike izuzetno dobra te da je na bilateralnom planu u proteklom periodu postignut značajan rezultat.

Ministar Crnadak se ambasadoru Pšenici zahvalio na konstantnoj podršci Republike Slovačke evropskim integracijama Bosne i Hercegovine kao i na intenzivnom angažovanju, kako u pripremi pogodne atmosfere u EU institucijama prije nego što je Bosna i Hercegovina formalno podnijela aplikaciju za članstvo u EU u februaru 2016. godine, tako i zaključcima sastanka Savjeta za opšte poslove EU.

Takođe, ministar Crnadak se zahvalio na pomoći Slovačke Republike Bosni i Hercegovini koja je ukazana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu 2014. godine.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.