Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
3.9.2013 17:12
Zamjenica ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić susrela se sa predstavnicima Atlantske inicijative iz Sarajeva

Zamjenikca ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić sastala se 3. septembra 2013. godine sa predsjednicom Atlantske inicijative iz Sarajeva Edinom Bećirević. Sagovornici su razgovarali o protekloj saradnji Ministarstva inostranih poslova BiH i Atlantske inicijative, te razmotrili modalitiete budućih aktivnosti.

Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnju saradnju Ministarstva i Atlantske inicijative, sa posebnim osvrtom na nedavne aktivnosti. Među njima se izdvajaju organizacija javnih tribina i radionica na temu NATO integracija, te izrada brošure o najčešće postavljanim pitanjima u vezi NATO integracija u BiH. Cilj ovih projekata je veće informisanje javnosti u BiH, posebno tamo gdje podrška NATO nije na visokom nivou, o procesu integracija i neophodnim reformama u BiH, te o koristima koje bi građani i društvo imalo od eventualnog članstva u Savezu.

Zamjenik ministra Trišić-Babić je istakla da je jako zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Atlantskom incijativom. Pohvalila je njihov kontinuirani rad na širenju svijesti o koristima i važnosti evroatlantskih integracija, te je predložila nastavak saradnje.

Sagovornici su se složili da bi bilo veoma korisno organizovati ekspertski forum na temu post-konfliktne izgradnje društva sredinom sljedeće godine. Forum bi okupio vodeće stručnjake iz ove oblasti iz regiona, i koji bi ima za cilj definisanje modaliteta doprinosa regiona i BiH eventualnim aktivnostima izgradnje društava zahvaćenih konfliktima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.