Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
26.9.2019 11:31
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić primio u posjetu regionalnog direktora za jugoistočnu Europu fondacije Hanns Seidel Stiftung dr. Klausa Fiesingera

Zamjenik ministra vanjskih poslova mr.sc. Josip Brkić održao je u srijedu, 25. septembra 2019. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sastanak s regionalnim direktorom za jugoistočnu Europu fondacije Hanns Seidel Stiftung dr. Klausom Fiesingerom. Sastanku je prisustvovala i direktorica Ureda fondacije u Zagrebu Aleksandra i Boban Markić.

Predstavnici Fondacije upoznali su zamjenika Brkića sa njenim radom i kao osnovni cilj naznačili poticanje međunarodnog dijaloga i razumijevanja, evropskog ujedinjenja, te demokratskog i obrazovanja.

Zamjenik Brkić upoznao je sagovornike s trenutnom situacijom u BiH i procesu formiranja vlasti i još jednom naglasio snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

Tema razgovora je 21. Zajednički seminar o evrpskim integracijskim procesima za mlađe i diplomate srednjeg ranga iz Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, koji se održana od 07. do 10. oktobra 2019. godine u Dubrovniku u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske, a u saradnji sa fondacijom Hanns Seidel Stiftung na kojem će Ministarstvo vanjskih poslova BiH imati i svoje predstavnike.
Zamjenik Brkić i direktor Fiesinger istaknuli su veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na ovom i sličnim programima edukacije mladih diplomata, te dogovorili nastavak i unapređenje suradnje i razmjenu znanja i iskustava.

Na kraju sastanka dr. Klaus Fiesinger zahvalio je zamjeniku Brkiću na otvorenosti za jačanje suradnje između Zaklade i Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.