Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
27.8.2019 11:09
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske Ivana Sabolića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 26. augusta 2019. godine 2019. godine u nastupnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.
 
Ministar Crnadak izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Saboliću u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješnu diplomatsku misiju. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina želi kontinuirano unapređivati odnose sa susjednim zemljama u svim područjima budući da su oni važni za cjelokupnu atmosferu saradnje u regionu. Od Hrvatske kao zemlje s kojom BiH ima najdužu granicu i koja je članica Evropske unije, Bosna i Hercegovina očekuje nastavak potpore na evropskom putu. Istaknuo je uvjerenje da će se odnosi dvije zemlje razvijati u pozitivnom smjeru a sva otvorena pitanja rješavati zajednički.

Ambasador Sabolić je zahvalio na dobrodošlici, informirao o pripremama Hrvatske za preuzimanje predsjedavanja Evropskom unijom u prvoj polovici iduće godine i naglasio da će Hrvatska nastaviti s potporom BiH u stjecanju statusa kandidata za članstvo u EU.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.