Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
16.8.2018 11:41
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak prisustvovao projekciji filma „Lica Lafore“ u okviru 24. Sarajevo filma festivala

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prisustvovao je 15. augusta 2018. godine projekciji filma „Lica Lafore“ u okviru 24. Sarajevo film festivala.

Projekciji su na poziv ministra Crnatka prisustvovali i rezidentni ambasadori u BiH i šefovi misija međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića, snimljen u produkciji Radio Televizije Republike Srpske, priča je o ogromnom naporu jedne porodice i entuzijazmu vodećih svjetskih naučnika spojen u nevjerovatnoj snazi ljudskog duha koji pomjera granice u svijetu nauke i pokazuje da ništa nije nemoguće. Višestruko nagrađivani film je baziran na priči dr Snježane Gajić, majci sestara Gajić, velikom borcu za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti.

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova BiH u podršku borbi za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti uključili su se i poznati sportisti Miralem Pjanić i Tijana Bošković kao i veliki broj drugih javnih ličnosti.

„Lica Lafore“, prvi dugometražni dokumentarni film na ovu temu snimljen u BiH, u septembru će biti prikazan u San Dijegu u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija koja se bavi proizvodnjom novih lijekova.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.