Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
20.4.2018 15:05
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak održao sastanak sa predstavnicima Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske sa državljanstvom BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 20. aprila 2018. godine u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske sa državljanstvom BiH. Sastanak je održan u cilju nastavka aktivnosti iniciranih prilikom sastanka ministra sa predstavnicima Udruženja 16. aprila 2018. godine.

Udruženje radnika i invalida rada iz Hrvatske sa državljanstvom BiH bavi se rješavanjem statusnih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske koji se odnose na radna, penzijska, imovinska i stanarska prava.

Ministar Crnadak izrazio je razumijevanje za probleme sa kojima se Udruženje suočava, te se saglasio da postoji potreba za dodatnim uključivanjem institucija BiH u rješavanje problema radnika koji su u Hrvatskoj ostali bez posla tokom 90-tih godina, zbog otpuštanja.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak obavijestio je predstavnike Udruženja radnika i invalida rada iz Hrvatske sa državljanstvom BiH da će pokušati da obezbijedi podršku institucija BiH u rješavanju problema s kojima se Udruženje suočava, te da će o istim informisati Savjet ministara BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH i novoimenovanog komesara za ljudska prava Vijeća Evrope.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.