Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
21.2.2018 9:00
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Tajland Jakkrita Srivalija

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je  21. februara 2018. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Tajland, sa sjedištem u Budimpešti,  Jakkrita Srivalija.

Zamjenik ministra Brkić istaknuo je kako su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Tajlanda dobri i prijateljski. Izrazio je nadu da će se takvi odnosi i saradnja nastaviti i u budućem periodu. Zamjenik ministra upoznao je tajlandskog ambasadora o reformama i evropskom putu naše zemlje u svjetlu nedavnog objavljivanja Strategije EU “Vjerodostojna  perspektiva proširenja na Zapadni Balkan.”

Ambasador Kraljevine Tajland Jakkrit Srivali naglasio je kako je potrebno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Tajlanda. Razvijanje saradnje, posebno na ekonomskom planu, jedan je od ciljeva u radu novoimenovanog ambasadora Srivala.

Data je podrška nastavku pregovora za pripremu Sporazuma o ukidanju viznog režima za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između dvije zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.