Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
21.2.2018 12:09
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u posjetu ambasadoricu Švicarske Konfederacije Andreu Rauber Saxer

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 21. februara 2018. godine u posjetu ambasadoricu Švicarske Konfederacije Andreu Rauber Saxer.

Zamjenik ministra Brkić naglasio je kako su odnosi BiH i Švicarske Konfederacije dobri  i prijateljski, a ogledaju se u veoma dobroj i razvijenoj saradnji. Brkić je pozdravio podršku i angažman Švicarske Konfederacije  u našoj zemlji koji doprinose jačanju političke stabilnosti i  funkcioniranju demokratskih struktura i procesa. Iskazao je zahvalnost Švicarskoj koja je posljednjih dvadeset godina postala jedan od najvećih donatora u BiH. Zamjenik ministra izvijestio je ambasadoricu Rauber Saxer o aktuelnom stanju u BiH s posebnim akcentom na proces evropskih integracija BiH. Najavio je da će 28. februara 2018. godine BiH posjetiti visoki zvaničnici Evropske unije kojima će biti uručeni finalizirani odgovori na Upitnik Evropske komisije.

Ambasadorica Andrea Rauber Saxer je istakla da Švicarska Konfederacija podržava BiH na putu ka EU i reformske procese u našoj zemlji, što je potvrđeno i programima razvojne saradnje. Posebno je naglasila provođenje strategije saradnje za period 2017-2020. godina, čiji je cilj je jačanje demokratskog političkog sistema Bosne i Hercegovine i njene socijalno-tržišne ekonomije. Ambasadorica Rauber Saxer pozvala je zamjenika ministra Brkića na političke konsultacije dva ministarstva na nivou zamjenika ministara koje će se održati u maju u Švicarskoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.