Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
16.1.2018 14:57
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u nastupnu posjetu ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan Fayiza Khouria

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 16. januara 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Rimu, Fayiza Khouria.

Zamjenik Brkić poželio je dobrodošlicu ambasadoru Khouriu te upoznao sagovornika sa unutrašnjopolitičkim prilikama i vanjskopolitičkim ciljevima BiH ističući evropske i evroatlantske integracije. Tokom razgovora pozvao je zamjenika ministra vanjskih poslova i iseljeništva Hašemitske Kraljevine Jordan na političke konsultacije u Bosnu i Hercegovinu kako bi unaprijedili tradicionalne prijateljske odnose.

Ambasador Hašemitske Kraljevine Jordan Khouri informisao je zamjenika Brkića o  trenutnoj situaciji u Jordanu i regionu.

Zamjenik Brkić i ambasador Khouri su također, razgovarali i o mogućim poljima saradnje dvije zemlje u oblasti ekonomije, obrazovanja i informatičkih tehnologija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.