Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
26.2.2015 14:43
Obuka državnih službenika Bosne i Hercegovine o NATO integracionom procesu

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Komisija za NATO integracioni proces BiH su inicirali edukaciju državnih službenika BiH o NATO integracionom procesu. Obuka će biti realizirana putem Agencije za državnu službu BiH.

Glavni cilj obuke je da se državni službenici BiH upoznaju sa NATO načinom funkcioniranja, ustrojstvom, koristima od članstva u NATO za BiH i njene građane, alatima i mehanizmima saradnje BiH i NATO. Također, cilj je da se kroz edukaciju o ovom pitanju formira kritična masa državnih službenika unutar institucija BiH koji bi pomogli, kroz ispunjenje svojih obaveza, ubrzavanju integracionog procesa čime će se direktno doprinjeti ispunjenju strateškog vanjsko političkog cilja BiH, a to je punopravno članstvo u NATO.

Projekat obuke državnih službenika o NATO integracionom procesu je nastavak aktivnosti koje Ministarstvo vanjskih poslova BiH zajedno sa NVO „Atlantska inicijativa“ iz Sarajeva upriličio tokom 2014. godine, kada je izveden pilot projekt edukacije oko 200 državnih službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva sigurnosti BiH o ovom pitanju.

U realiziranju ove obuke će sudjelovati eksperti Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva obrane BiH i NVO „Atlantska inicijativa“.

Pozivamo državne službenike BiH da se registriraju za ovu obuku na službenoj stranici Agencije za državnu službu BiH, https://www.ilearn.gov.ba/Training/ViewTraining/2097 ili na https://www.facebook.com/iLearn.gov.ba

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.