Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
22.7.2014 15:55
Kulturni radnici u BiH će dobiti pristup evropskom fondu vrijednom 1,4 milijarde eura

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija pozdravio je odluku o pristupanju BiH projektu „Kreativna Evropa“ i čestitao na članstvu kulturnim radnicima BiH.

„Čestitam svim filmskim radnicima u BiH, audiovizualnim i svim kulturnim radnicima  članstvo u programu Evropske unije „Kreativna Evropa“. Učinili smo sve da, zajedno sa svim resornim institucijama, omogućimo da se ne izgubi kontinuitet našeg članstva u programu Media 2007-2014, tim prije što je „Kreativna Evropa“ program kojim se zajednički nastavljaju i objedinjuju program medija i kulture.

Predsjedništvo BiH danas je ovlastilo šefa Misije BiH pri EU ambasadora Igora Davidovića da potpiše pristupanje BiH Kreativnoj Evropi što će kulturnim radnicima u BiH omogućiti da do 2020. godine imaju pristup evropskom fondu vrijednom 1,4 milijarde eura“, navodi se u obraćanju dr. Lagumdžije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.