Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.4.2014 18:25
Dr. Lagumdžija - Petraeus: Aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“ dobar znak za strane kompanije da trebaju da ulažu na tražište Bosne i Hercegovine

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 15. aprila 2014. godine predsjedavajućeg Globalnog instituta američkog investicijskog fonda „Kohlberg Kravis Roberts“ (KKR) Davida H. Petraeusa, bivšeg direktora Centralne obavještajne agencije (CIA).

Dr. Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog posjete generala Petraeusa Bosni i Hercegovini i sagovornika upoznao sa političkim i ekonomskim prilikama u našoj zemlji, kao sa i potencijalima za investiranje u BiH. Ocijenio je da je posjeta, s obzirom na znanje i iskustvo generala Petraeusa, njegovu trenutnu ulogu u procjeni dugoročnih rizika za KKR dobar signal za ostale investitore.

U istom kontekstu dr. Lagumdžija je pozdravio aktivnosti KKR-a na realizaciji projekta pokretanja regionalnog televizijskog kanala „N1“, kao ekskluzivnog partnera poznate američke televizijske mreže CNN, i ocijenio da su investicije kompanija poput prestižnog investicijskog fonda KKR, čiji se investicijski portfolio sastoji od 80 kompanija a ukupni godišnji prihodi iznose 210 milijardi dolara, dobar znak za strane kompanije da trebaju da ulažu na tražište Bosne i Hercegovine.

General Petraeus se zahvalio dr. Lagumdžiji na predstavljaju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu, te predstavio aktivnosti Globalnog instituta KKR-a. Istaknuo je da KKR Grupa želi da dugoročno bude prisutna u Bosni i Hercegovini sa investicijama koje bi doprinijele njenom razvoju, a posebno boljim uslugama na telekomunikacijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.