Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.2.2020 10:48
Ambasador BiH za Republiku Kipar Duško Kovačević uručio akreditivna pisma predsjedniku Nikosu Anastasiadesu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Kipar sa sjedištem u Tel Avivu Duško Kovačević uručio je 6. februara 2020. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Kipar Nikosu Anastasiadesu, čime je stupio na dužnost nerezidentnog ambasadora Bosne i Hercegovine u toj zemlji.

Ambasador Kovačević je prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjedniku Kipra i zahvalio se na podršci koju Republika Kipar pruža evropskim integracijama Bosne i Hercegovine i aspiracijama za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. U isto vrijeme ambasador Kovačević je istakao da su bilateralni odnosi između dvije države dobri te da će on tokom svog mandata učiniti sve što je u njegovoj moći da se isti ojačaju i prodube, pogotovu u sferi ekonomije, kulture ali i svih drugih vidova saradnje koji su od obostranog interesa za dvije države.
 
Predsjednik Anastasiades istakao je da će Kipar nastaviti da podržava evropski put Bosne i Hercegovine, kao i napore koji se čine ka integrisanju u evropske  strukture. Predsjednik Kipra je izrazio nadu da će diplomatska misija ambasadora Kovačevića doprinijeti jačanju veoma dobrih odnosa koje baštine dvije zemlje uz punu podršku njega i njegovih saradnika.

Ceremoniji predaje akreditivnih pisama prisustvovao je i Zenonas Apostolou, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Republici Kipar.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.