Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.1.2020 15:24
Ambasador BiH u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ učestvovao na prezentaciji o BiH učenika zagrebačke Gornjogradske gimnazije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ prisustvovao je, a potom i učestvovao, na prezentaciji o BiH, koju su 22. januara 2020. godine u Kulturno – informativnom centru Ambasade Bosne i Hercegovine u Zagrebu organizovali maturanti zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

Tokom prezentacije učenici su, u okviru fakultativnog predmeta Hrvatska u jugoistočnoj Evropi, pokazali šta su naučili o Bosni i Hercegovini, njenoj istoriji, geografskim karakteristikama, osobinama reljefa i voda. Posebnu pažnju su posvetili specifičnostima bosanskohercegovačkog stanovništva, privredi, turističkim znamenitostima te kulturno –istorijskoj baštini.

Nakon prezentacije učenici su imali priliku razgovarati sa ambasadorom Vranješom, koji je izrazio želju i spremnost Ambasade da se ovaj vid saradnje nastavi i u budućnosti. S ciljem olakšanog izučavanja ovog fakultativnog predmeta ambasador je obećao pokloniti Gornjogradskoj gimnaziji geografsku kartu Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.