Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.12.2019 11:59
Ambasada BiH u Amanu učestvovala na tradicionalnom Godišnjem bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Amanu je učestvovala na tradicionalnom humanitarnom Godišnjem bazaru u Amanu u organizaciji udruženja Al Hussein koje pruža pomoć osobama s teškoćama u razvoju. Bazar je održan u Dunes Club dana 06. decembra 2019. godine i posjetilo ga je preko 3.000 ljudi.

Pokrovitelji Bazara su kraljevsko visočanstvo princ Raad bin Zeid i njegova supruga princeza Majda Raad koja je i predsjednica udruženja Al Hussein, a princ i princeza svake godine posjete sve štandove učesnika i pozdrave prisutne goste.

Ambasada BiH, kao i svake godine uz veliku pomoć žena iz BiH koje žive u Jordanu, organizira štand na kome se nude specijaliteti bh. kuhinje. Naš štand je svake godine jedan od zapaženijih i posjećenijih što je velika zasluga naših državljanki koje u svakoj prilici nesebično pomažu ambasadi prilikom ovakvih i sličnih događaja.
 
Na ovogodišnjem bazaru učestvovalo je preko 30 DKP-a iz Amana, NGO i drugih udruženja, a sva prikupljena sredstva, kao i prethodnih godina, namijenjena su za pomoć osobama s teškoćama u razvoju.

Osoblje ambasada je iskoristilo bazar za promoviranje BiH jer su posjetioci, pored specijaliteta naše kuhinje, upoznati sa turističkim potencijalima i bogatstvima naše zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.