Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.11.2019 16:57
Ambasador BiH za Republiku Irak Mato Zeko predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Irak Barhamu Salehu

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Irak sa sjedištem u Amanu Mato Zeko je 04. novembra 2019. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Irak Barhamu Salehu.

Na sastanku nakon predaje akreditiva je istaknuto da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, ali da ima prostora za poboljšanje bilateralne saradnje, prvenstveno na ekonomskom polju i u oblasti turizma. Predsjednik Republike Irak je posebno istakao pozitivna iskustva sa bosanskohercegovačkim kompanijama koje su godinama bile prisutne u Iraku, naročito u oblasti namjenske i građevinske industrije,  kao i sa školovanjem iračkih studenata u Bosni i Hercegovini. Predsjednik je izrazio nadu da će se ta saradnja u narednom periodu obnoviti.

Predsjednik Republike Irak Barham Saleh je izrazio zahvalnost za učešće pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnoj misiji u Iraku.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.