Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
31.10.2019 13:49
Ambasador BiH za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza predao akreditivna pisma princu-prijestolonasljedniku Kneževine Lihtenštajn Alojzu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Kneževinu Lihtenštajn sa sjedištem u Bernu Boro Bronza predao je 30. oktobra 2019. godine akreditivna pisma princu-prijestolonasljedniku Kneževine Lihtenštajn Alojzu. Ceremonija predaje akreditivnih pisama obavljena je u kneževskom dvorcu u Faducu.

Tokom razgovora nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama ambasador Bronza je princu-prijestolonasljedniku Alojzu prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te izložio osnovne smjernice diplomatske misije.

Regent Kneževine Lihtenštajn je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Bronzi te istakao da Lihtenštajn želi razvijati prijateljske odnose s Bosnom i Hercegovinom. Konstatirano je da  tom odnosu doprinosi i bosanskohercegovačka dijaspora koja je veoma dobro integrirana u privredni sistem Kneževine Lihtenštajn.

Na sastanku je bilo riječi i o aspektima refleksija Brexita i švajcarskih pregovora s Evropskom unijom o modalitetima budućeg uređenja odnosa kako na Kneževinu Lihtenštajn, tako i na Bosnu i Hercegovinu i zemlje Zapadnog Balkana koje se nalaze na putu integracija u Evropsku uniju.

Sagovornici su se na kraju razgovora složili da su perspektive saradnje BiH i Lihtenštajna značajne te da će unapređenje odnosa biti i dalje prioritet djelovanja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.