Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.6.2019 15:35
Novoimenovana ambasadorica BiH u Republici Grčkoj Milica Ristović Krstić predala akreditivna pisma predsjedniku Grčke

 

Novoimenovana ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Grčkoj Milica Ristović Krstić uručila je 25. juna 2019. godine u predsjedničkoj rezidenciji u Atini akreditivna pisma predsjedniku Republike Grčke Prokopiosu Pavlopoulosu.

U razgovoru koji je uslijedio, ambasadorica Ristović Krstić je naglasila da između Bosne i Hercegovine i Republike Grčke postoji tradicionalno prijatelјstvo i zahvalila se na kontinuiranoj podršci koju je Republika Grčka pružala i pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija. Istaknula je da je ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju njen strateški cilј i prioritet u spolјnoj politici, te je istakla spremnost za nastavak aktivnosti s cilјem dalјnjeg napretka u tom procesu. Osvrćući se na dosadašnju vrlo dobru saradnju na bilateralnom i multilateralnom planu i na uzajamnu podršku dvije zemlјe, zatražila je podršku Republike Grčke u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Grčki predsjednik je izrazio dobrodošlicu ambasadorici Ristović Krstić, te iskazao uvjerenje da će njen rad doprinijeti dalјnjem unapređenju i jačanju sveukupnih odnosa između dvije zemlјe. Osvrnuo se na vrlo dobre i aktivne odnose koji postoje između dvije zemlјe i naglasio kako Grčka u Bosni i Hercegovini vidi prijatelјsku zemlјu s kojom želi održavati i jačati prijatelјske odnose. Izrazio je spremnost da Republika Grčka i nadalјe bude podrška Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Nakon srdačnog razgovora, predsjednik Pavlopulos poželio je ambasadorici uspjeh u radu i naglasio da je otvoren za sve oblike suradnje od zajedničkog interesa za dvije zemlјe.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.