Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.6.2019 15:53
Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Latviju sa sjedištem u Kopenhagenu Emir Poljo predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Latvije Raimondsu Vējonisu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Latviju sa sjedištem u Kopenhagenu Emir Poljo predao je 18. juna 2019. godine vjerodajnice predsjedniku Republike Latvije Raimondsu Vējonisu, na ceremoniji koja je upriličena u predsjedničkoj palati Riga.

U razgovoru vođenom nakon ceremonije, veleposlanik Poljo je kazao da će za vrijeme svog mandata raditi na unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Latvije i upoznao je predsjednika Vējonisa sa aktuelnom političkom situacijom u BiH. Govoreći o posvećenosti institucija BiH procesu euroatlantskih integracija, on se zahvalio na dosadašnjoj podršci Republike Latvije koju pruža Bosni i Hercegovini na putu prema Evropskoj uniji.

Predsjednik Vējonis je istakao da Republika Latvija  želi razvijati dobre odnose s Bosnom i Hercegovinom, kao strateški važnom zemljom u regiji Zapadnog Balkana, te dodao da je neophodno i dalje raditi na unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, ne samo na političkom i privrednom, nego i kulturnom i obrazovnom planu. Predsjednik Vējonis se posebno osvrnuo na euroatlantski proces Republike Latvije, te je izrazio spremnost njegove zemlje da Bosni i Hercegovini prenese iskustva u pogledu euroatlantskih integracija.

Tokom posjete Latviji, ambasador Poljo se susreo i sa potpredsjednicom Parlamenta Republike Latvije Dagmārom Beitnere - Le Gallom, te sa zvaničnicima Ministarstva vanjskih poslova Republike Latvije.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.