Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
19.6.2019 15:28
Ambasador BiH u Republici Sloveniji Milorad Živković predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Milorad Živković predao je 19. juna 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Slovenije Borutu Pahoru u predsjedničkoj palati Republike Slovenije.

Tom prilikom ambasador Živković je prenio pozdrave članova Predsjedništva BiH predsjedniku Pahoru te istakao tradicionalno dobre i prijatelјske odnose između dvije zemlјe. Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci ambasador Živković je naglasio da će tokom mandata u Republici Sloveniji naročito raditi na jačanju bilateralnih odnosa i razvoju ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

Predsjednik Pahor je poželio dobrodošlicu ambasadoru Živkoviću te iskazao uvjerenje da će njegov rad doprinijeti dalјnjem izgrađivanju i jačanju bilateralnih odnosa između dvije zemlјe. Naglasio je da će Republika Slovenija, kao prijatelј BiH, nastaviti pružati podršku na njenom evropskom putu, istakavši i interes Republike Slovenije da BiH i cijela regija što prije postanu dio evropske porodice.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.