Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.5.2019 16:17
Šefica Misije BiH pri EU ambasadorica Emina Merdan predala akreditivna pisma predsjedniku Evropskog vijeća Donaldu Tusku

Šefica Misije Bosne i Hercegovine pri Evropskoj uniji ambasadorica Emina Merdan predala je 22. maja 2019. godine u Briselu akreditivna pisma predsjedniku Evropskog vijeća Donaldu Tusku.

U razgovoru koji je uslijedio, ambasadorica Merdan se zahvalila predsjedniku Tusku na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine. Podsjetila je na Izjavu u vezi s procesom integracije Bosne i Hercegovine u EU, koju je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo na prvoj sjednici 12. decembra 2018. godine, te istakla opredijeljenost Bosne i Hercegovine procesu integracija u EU i spremnost za nastavak aktivnosti s ciljem daljeg napretka u tom procesu. Naglasila je i posvećenost Bosne i Hercegovine aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje.

Predsjednik Tusk je izrazio u ime Evropske unije snažnu podršku procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine i pozvao na dalje odlučujuće korake prema članstvu. Ukazao je i na značaj pomirenja i saradnje na Zapadnom Balkanu, u okviru procesa evropskih integracija regije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.