Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.4.2019 13:17
Ambasador BiH u Švajcarskoj Konfederaciji Boro Bronza predao akreditivna pisma predsjedniku Švajcarske Konfederacije Ueliju Maureru

Ambasador BiH u Švajcarskoj Konfederaciji Boro Bronza predao je 9. aprila 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Švajcarske Konfederacije Ueliju Maureru.

Tokom razgovora nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama ambasador Bronza je prenio predsjedniku Maureru pozdrave članova Predsjedništva BiH te izložio osnovne smjernice svoje diplomatske misije. Naglasio je značaj unapređenja saradnje Bosne i Hercegovine i Švajcarske u svim područjima, posebno kada je riječ o ekonomskoj i naučnoj kooperaciji. Iskazao je interes naše zemlje da iskustva funkcioniranja švajcarskog federalnog sistema primjeni i adekvatno inkorporira u politički sistem BiH.

Predsjednik Maurer je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Bronzi te istakao da Švajcarska i BiH imaju dobre i prijateljske odnose, što je u velikoj mjeri ilustrirano i odnosom koji Švajcarska ima prema bosanskohercegovačkoj dijaspori. Sagovornici su istakli i neophodnost podizanja ekonomske saradnje dviju zemalja na viši nivo.

Na kraju razgovora predsjednik Maurer je poželio uspjeh u radu ambasadoru Bronzi.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.