Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.4.2019 14:55
Ambasador BiH u Republici Bugarskoj Zdravko Begović predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Bugarske Rumenu Radevu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Bugarskoj Zdravko Begović predao je 2. aprila 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Bugarske Rumenu Radevu.

Tokom razgovora sa predsjednikom Radevim, koji je uslijedio nakon predaje akreditivnih pisama, potvrđen je visok stepen dobrih i prijateljskih međusobnih odnosa dvije zemlje. Bilo je riječi i o aktuelnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini i Republici Bugarskoj.

Ambasador Begović je iskoristio priliku da se zahvali predsjedniku Radevu na snažnoj podršci koju Republika Bugarska pruža Bosni i Hercegovini na putu ka EU, izrazivši nadu da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u EU. Istakao je kako će svoj diplomatski mandat usmjeriti ka jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje između BiH i Bugarske.

Nakon predaje akreditivnih pisama ambasador Begović je uz vojne počasti, položio cvijeće na spomenik neznanom junaku, čime je svečana ceremonija zvanično završena.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.