Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.4.2019 13:17
U Ambasadi BiH u Tokiju upriličeni prijem i prezentacija turističkih potencijala BiH

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Tokiju su 30. marta 2019. godine upriličeni prijem i prezentacija turističkih i kulturnih potencijala BiH za članove japanskog Centra međunarodnog prijateljstva - IFC (International Friendship Center)

Prijemu i prezentaciji prisustvovao je predsjednik IFC-a Masashi Watabe kao i 28 članova ove u diplomatskim krugovima Tokija vrlo poznate japanske asocijacije. Članovi IFC-a koji su ovom prilikom boravili u Ambasadi BiH su ugledni liječnici, profesori i uposlenici na japanskim naučnim institutima i kulturnim institucijama, menadžeri kompanija, kao i predsjednici turističkih agencija. IFC već duži niz godina na sličan način sarađuje sa ambasadama akreditiranim u Japanu sa ciljem unapređenja i razvoja prijateljstva i upoznavanja drugih kultura, tradicija i običaja.

Gostima u Ambasadi BiH u Tokiju je predstavljena kulturno-historijska baština i brojne turističke atrakcije naše zemlje, ponuđena jela bh kuhinje, prezentirano bh vino koje je dobilo visoku ocjenu svih prisutnih, posebno Atsue Fujiwara, eksperta za vino, vinskog salona Fujiwara. Također je prezentiran način pripreme i tradicionalnog uživanja ispijanja kave u našoj zemlji, što je dalo poseban pečat večeri.

Privremeni otpravnik poslova Mensur Jusić je gostima prezentirao turističke potencijale i kulturno-povijesnu baštinu BiH, nakon čega je prikazan film „Enjoy LIFE“.

Predsjednik IFC-a Masashi Watabi je zahvalio privremenom otpravniku poslova Jusiću na uspješno organiziranoj večeri koja će doprinijeti, kako je zaključio, daljem jačanju i unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.